Pokemon kort – hvilke kort er de bedste?

Pokemon kort har været en del af vores liv siden det første kort blev skabt tilbage i 1996, og kortene er stadig populære her i 2023. De bedste Pokémon kort (ifølge børnene i hvert fald) er Pokémon V og VMAX kort, som du kan finde/få på flere forskellige måder. I dette blogindlæg kan du få mere viden om Pokemon kort og hvilke der er de stærkeste. 

Pokémon V kort er den nyeste type af kort på markedet

Pokemon V kort er den nyeste type af kort på markedet fra Pokemon. De kan bruges til at spille Pokémon TCG, og du kan finde dem i booster pakker eller købe dem som promokort i bokse eller tins. De er en stærkere version af end de sædvanlig Pokémon kort, og deres evne er stærkere end normale Pokémon’s evner. Dette betyder også, at de ofte har højere liv og eller skade – og derfor har børn dem også som favoritter. Du kan sammenligne det lidt med bilkort, hvor børnene måler skade og liv på kortene op imod hinanden. 

Pokémon V er en stærkere version af en sædvanlig Pokémon

Pokémon V er en stærkere version af en sædvanlig Pokémon. De bliver produceret på samme måde som den første alle andre Pokémon kort ja helt tilbage til den første serie. Fområlet med at skifte til nye versioner af kortene er nok at skabe fornyet og bedre spilleoplevelse.

De nye Pokémon V kort kan fås i 3 udformninger: en normal variant og en Full Art variant og så en regnbue variant. Det vil altså sige, at det samme type af Pokémon (fx Charizard) findes i tre varianter, men hvor egenskaber og liv er det samme på alle tre kort – det er altså blot udseenet, der er forskelligt.

Du kan finde Pokemon V i booster pakker eller bokse eller tins

Når du køber bokse eller tins, vil der altid være booksterpakker i æskerne. Det er den måde du normalt får nye kort i Pokemon. Udfordringen er, at du aldrig ved, hvad du får i disse boosterpakker. Fx er det kun i ca. hver sjette pakke, at du får et V kort. Derfor er disse kort også ofte i højere kurs end andre kort, da de er sværere at få i en pakke. Derudover findes der niche webshops, som sælger disse kort enkeltvis. FX sælger pocketmonster.dk en masse enkeltkort, hvor du kan vælge lige, hvilket kort, du gerne vil have. 

Hvad er chancerne for at få gode kort i boosterpakker?

Det varierer fra serie til serie, hvor stor sandsynlighed der er for at få et af de helt gode V eller VMAX kort (eller GX eller EX kort i tidligere serier). Men i gennemsnit plejer der at være ca. et godt kort i hver sjette boosterpakke. Hvis du skal købe kort til børn, er det nok best at gå efter en boks eller en tin, hvor du er sikker på at få et af de stærke kort (promo kort i V eller VMAX), som i forvejen kan se i boksen eller æsken.