Ølbrygning er den bedste hobby

Jeg er nok som mænd er flest. Jeg syntes gennem mange år det var rigtig svært at finde en hobby. Jeg har været på arbejdsmarkedet igennem mange år, men mens jeg arbejdede der, syntes jeg ikke rigtig jeg havde tid til at have en hobby. Jeg kunne altid finde en eller anden undskyldning for, at jeg ikke skulle gå i gang med min hobby. I bund og grund så var årsagen nok, at jeg ikke syntes det var en sjov hobby jeg havde, og derfor blev det bare lidt en dårlig samvittighed.

Det er en god idé du finder en hobby

Min kone er er par år ældre end jeg er, og derfor fik hun også mulighed for at gå på pension får jeg gjorde det. Det var ikke det store problem at få tiden til at gå om sommeren kunne jeg se og mærke på hende. Hun tag tit ud til vores kolonihavehus tidlig om morgenen samme tid som jeg tog på arbejde. Så var hun derude og hyggede sig hele dagen. Jeg kunne dog også mærke på hende, at dagen var meget længere når det var koldt i vejret og var efterår eller vinter. Hun sagde derfor til mig, at hun havde fundet en denne hjemmeside https://brewlex.dk/ som hun syntes jeg skulle læse. Det var en hjemmeside omkring ølbrygning, for hun havde gået og tænkt om ikke det kunne være en hobby jeg kunne have lyst til at kaste mig ud i, når det var min tur til at gå på pension. Jeg var straks med på den idé, for jeg nyder gerne en god øl ude i vores kolonihave. Jeg gik derfor straks i gang med at læse om hvordan man kom i gang. Det viste sig hurtigt for mig, at det var noget jeg ret hurtigt kunne komme i gang med. Jeg havde de fleste ting til at stå som man skulle bruge. Jeg havde brygget vin for år tilbage, og man kan bruge de samme ting til at brygge øl. 

Jeg kan dyrke min egen humle

Det gik også og for mig, at der ikke var nogen grund til at købe humle der var importeret. Jeg havde de perfekte betingelser ude i min kolonihave til at dyrke min egen humle. Når man dyrker humle, så skal man være lidt opmærksom på, at det er en ret voldsom plante. Den kan uden problemer blive op til 7 meter høj, og den starter forfra hver år. Det vil sige at når det bliver vinter, så visner alle grene og blade, og så klipper man den helt ned. Når det så bliver forår, så starter den forfra. Det er ret imponerende plante som man næste kan se vokse dag for dag.