Sådan finder du den perfekte cykel

Det er vigtigt at din cykel passer til dig. Det gælder både i forhold til størrelsen på cyklen, men også udseendet. Når du kigger efter en cykel, så er det vigtigt, at du sidder godt på den. Både når du cykler, men også når du for eksempel holder for rødt. Du ved at en cykel passer dig, hvis dit ben næsten er strakt, når pedalen er trådt i bund. En god sadel er også vigtig, især hvis du skal cykle lange distancer.

Husk på, at en cykel er et transportmiddel, så funktionerne er helt sikkert vigtigere end designet. Gå derfor ikke kun efter en cykel, fordi den er flot. Den skal passe til dig og dine behov. Hvis du gerne vil vide, hvordan du kan finde frem til den perfekte cykel, så har vi lavet en liste med tre steder, du forhåbentligt kan finde frem til din nye cykel. Hvis du vil vide mere, så læs med herunder.

Spørg dine venner

Du kender helt sikkert nogen, der ejer en cykel. Du kan altid spørge dine venner til råds, hvis du vil have hudløst ærlige meninger. Din omgangskreds vil kunne guide og rådgive dig til det bedste valg af cykel. Du kan derudover prøve deres cykler og se, om deres type måske også er noget for dig. Dine venner vil med sikkerhed hjælpe dig. De kan også fortælle dig, hvilke steder du med fordel kan købe din cykel ved.

Find din cykel i genbrug

Hvis du ikke vil bruge en bondegård på en ny cykel, så kan du gå i genbrugen og kigge. Du kan i mange tilfælde finde nogle rigtig gode fund i genbrugsbutikker. Tag ud og besøg de nærliggende genbrugsbutikker og se, om de ikke skulle have en cykel, der passer til dig. Husk dog, at du ikke skal gå på kompromis med størrelsen bare fordi cyklen er pæn. En for lille eller for stor cykel vil ikke gavne dig på nogen måde. Du kan endda risikere at komme til skade.

Hvis du vælger at købe en cykel fra genbrug, så skal du være helt sikker på, at der ikke er noget galt med cyklen. Det ville være ærgerligt at komme hjem med en cykel, der går i stykker efter første tur.

Besøg en cykelhandler

Hvis du gerne vil have professionel rådgivning omkring valget af din nye cykel, så kan du besøge en cykelhandler. En cykelhandler kan vejlede dig til en cykel, du vil synes godt om. Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du får den helt rette størrelse cykel, så vil det være bedst at søge vejledning hos en cykelhandler. Igen er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med størrelsen, fordi cyklen har et fedt design.