Dødsbo, hvad gør jeg?

Det kan være svært at vide, hvad man skal gøre, når man står efterladt med et dødsbo. Der er mange ting, man skal tage højde for, og det kan være en overvældende opgave. Heldigvis er der hjælp at hente.

Der er flere forskellige muligheder for, hvordan man kan håndtere et dødsbo. Man kan enten vælge at sælge det, give det væk eller rydde det. Hvilken mulighed man vælger, afhænger af en række forskellige faktorer.

Hvad indebærer salg af dødsbo?

Salg af dødsbo indebærer, at man sælger alle de ejendele, der befinder sig i dødsboet. Dette kan være en god idé, hvis man ikke har brug for noget af det, der befinder sig i dødsboet. Det kan også være en god idé, hvis man ønsker at få noget af det ud af dødsboet, man ikke har brug for.

Du kan hurtigt og nemt finde folk som er interesseret i opkøb af dødsboer, og det er ofte en god idé at sælge det, da det kan give dig en del penge. En af de hurtigste måder til at finde dødsbo opkøbere er ved at gå på internettet og søge.

Du vil typisk se følgende typer udvise en interesse i opkøb af dødsboer:

  • Antikvitetsforhandler
  • Ryddere
  • Enkeltpersoner
  • Virksomheder

Ønsker du at slippe for alt søgearbejdet, kan vi varmt anbefale, at du kontakter Borydderen.dk (https://borydderen.dk/doedsbo-koebes/), hvis du er bosat på Sjælland.

 

Hvordan bortskaffer man de ting, der ikke kan sælges?

Når det kommer til dødsboer og restboer, er det ikke altid, at en opkøber ønsker at købe visse ting og sager. Dette kan være fordi, de ikke har plads til det, de ikke har brug for det, eller fordi de simpelthen ikke ønsker at have det.

I disse tilfælde kan det være en god idé at kontakte en virksomhed, der kan hjælpe med at bortskaffe de ting, der ikke kan sælges. Dette kan for eksempel være en virksomhed, der beskæftiger sig med affaldshåndtering eller genbrug.

Oftest vil du kunne slippe for yderligere kontakt, ved at henvende dig hos en dødsbo-rydder. De tilbyder nemlig hjælp til både rydning og tømning af dødsboer.

 

Hvorfor rydning af dødsbo?

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at få ryddet et dødsbo. Det kan for eksempel være, at man ønsker at sælge huset, hvor dødsboet befinder sig. I så fald er det ofte en fordel at få ryddet huset, så det er klar til at blive solgt.

Det kan også være, at man ønsker at bevare minderne om den afdøde, men ikke nødvendigvis alle de ting, der befinder sig i dødsboet. I så fald kan det være en god idé at få ryddet dødsboet, så man kan bevare de minder, der er vigtige for én.