Boost den nordiske stil med dekorationer i træ

Skandinavisk indretning er kendt verden over for sine lyse farver, naturlige materialer og enkle, elegante møbler. Stilen er ikke blevet mindre populære gennem årene, og vi er da også glade for og stolte af vores rene linjer og organiske tilgang til indretning. Hemmeligheden bag mange designs er fokus på både skønhed og funktionalitet. Det er nemlig smart at få fuldt udbytte af møblet, især hvis man ikke har så meget plads. 

Der har altid været nok at vælge imellem, når det kommer til designklassikere, og nye nordiske designtalenter skyder i vejret hele tiden. Du kan få stole, senge og sofaborde i hopetal. Funktionaliteten kommer eksempelvis til udtryk, når sofabordet, udover at se smukt ud, også kan benyttes til opbevaring af magasiner og udstilling af de såkaldte coffee-table-bøger, hvis raison d’etre mest af alt er at se smukke ud.

Vi er glade for de naturlige, organiske materialer som sten, træ, uld og ler, fordi disse materialer er med til at skabe en varm og imødekommende atmosfære. Det naturlige og lyse materialevalg er ligeledes med til at skabe ro og balance i rummet. Især træet er populært. Der findes en lang række smukke lænestole og spisebordsstole i lækre træsorter, og plankeborde nyder også stor popularitet. Det er tydeligt, at træet er et yndlingsmateriale, når det kommer til møbler. Men hvad med udsmykning og pynteting? Jo, også her dikterer trenden, at keramik, men også i højere grad træ, skal stå på hylderne og hænge på væggen. Er du også pjattet med træ, kan du finde masser af sødt, fint og dekorativt træ pynt til din væg i stuen, køkkenet eller på børneværelset.

Mange vægdekorationer i træ er helt enkle, så du bevarer den strømlinede stil. Men andre har lidt flere krummelurer, detaljer og dekorationer. På den måde kan du holde stilen med det naturlige træ, men samtidig bryde de meget rene linjer. Kontrasten mellem de rene, glatte flader på eksempelvis køkkenelementer, spiseborde eller klædeskabe og så en fin trædekoration til væggen får netop det enkle til at stå endnu skarpere frem. En egenskab bliver som bekendt tydeligere, når den møder sin modsætning, og det er præcis det, der sker, når du vælger vægdekorationer i træ. Træets overflade er unik og levende og tilbyder et spændende samspil med din øvrige indretning.

Prøv med et hyggeligt kaffetema til dit køkken, eller forkæl børnene med søde, sjove dekorationer til værelserne. Til de mindste fås skønne uroer, som stimulerer synet og holder baby beskæftiget, mens han eller hus pusles på puslebordet. Uroer kan også bruges over sengen eller vuggen. Som du nok kan se, spiller denne form for trædekoration godt sammen med den overordnede nordiske stil, fordi de organiske materialer og kombinationen af det æstetiske og det funktionelle er tænkt ind fra start. Glæd dig til at opleve den forskel det gør at booste din indretning yderligere med smukke FSC-certificerede trædekoationer.