Whiteboard VS. Tavle: Det er fordele og ulemperne

Under møder, undervisning, planlægning og meget andet kan et whiteboard eller en tavle være en uundværlig makker i forhold til kommunikation og visualisering. Men skal du vælge et whiteboard eller en klassisk tavle? Få svaret her, hvor du også kan læse mere om fordele og ulemper ved de forskellige løsninger.

Et whiteboard er nemt og hurtigt at bruge

På rigtig mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner finder du i dag whiteboards frem for de klassiske kridttavler. Det skyldes i høj grad, at et whiteboard er nemt at bruge og har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Det er nemlig enormt nemt at skrive og tegne på et whiteboard, og skriften fremgår klart og tydeligt, hvor det nogle gange på en tavle kan se mere udvisket ud. Derudover er det let at bruge mange forskellige farver på én gang, og du kan også hurtigt tegne og visualisere, hvis der er behov for det. Et whiteboard kan fås i flere forskellige materialer og farver, så du kan vælge den løsning, der passer dig bedst. Et almindeligt hvidt whiteboard kan også bruges til at projektere på, så du ikke behøver et klæde eller et lærred til at projektere ved siden af din tavle.

Der er ikke mange ulemper ved et whiteboard, men for eksempel kan du let komme til at viske skriften ud med en hånd eller lignende. Derudover er det vigtigt, at du bruger de rigtige tuscher til at skrive og tegne på dit whiteboard, for hvis du bruger permanente tuscher, tager det lang tid og skrappe rengøringsmidler at få dit whiteboard rent igen.

En klassisk tavle kan være med til at skabe overblik

Nogle mennesker foretrækker en gammeldags kridttavle, og den er bestemt også nyttig i hverdagen på et kontor i en virksomhed eller andre steder. På samme måde som med et whiteboard, kan du også bruge en tavle til hurtigt at få skrevet ting op eller tegne figurer, modeller, med mere. En tavle er dog ikke magnetisk, som mange whiteboards for eksempel er, og det kan begrænse din brug af en tavle. En kridttavle vil også altid have en mørk baggrund, og den kan derfor ikke bruges til at projektere på, som du vil kunne på et almindeligt hvidt whiteboard.

Men en tavle kan fås i mange forskellige materialer, og du kan for eksempel vælge en tavle lavet udelukkende af kork eller overtrukket med stof, så den kan bruges som en opslagstavle på kontoret eller lignende.

Vælg en løsning, der passer til dig

Inden for både whiteboards og tavler er der enormt mange forskellige løsninger, og derfor er det vigtigt, at du finder en løsning, der passer til dig. Hos display.dk kan du finde både whiteboards og tavler til alle behov i mange forskellige farver og materialer, så du kan finde det, der passer til din arbejdsplads. Er du mest til et whiteboard, så køb whiteboards her, eller hælder du mest til en klassisk tavle eller en opslagstavle, så kan du se udvalget her hos display.dk.