Sikkerhedsbriller: Derfor skal du bruge dem

Fodværn, høreværn og håndværn. Det er vigtigt at passe på sig selv på arbejdspladsen. Det gøres bedst ved at anvende det rette sikkerhedsudstyr. En type sikkerhedsudstyr, som er vigtigt at huske at anvende, er øjenværn. Øjenværn kender de fleste sikkert bedst under betegnelsen sikkerhedsbriller – sådan nogle som man eksempelvis benytter, når man fyrer fyrværkeri af til nytår.

Sikkerhedsbriller skal dog ikke kun benyttes ved nytårsfestligheder. Nej, øjenværn er en vigtig del af arbejdsuniformen i mange brancher. Læs med her, og lær mere om hvad sikkerhedsbriller er, og hvornår de skal benyttes.

Hvad er sikkerhedsbriller, og hvilken funktion har de?

Sikkerhedsbriller kommer i mange forskellige varianter, som hver især har deres unikke funktioner. Fælles for dem alle er dog, at de har til formål at beskytte øjne og øjenomgivelser. Det kan eksempelvis være mod støvpartikler, dråber, splinter eller stråling.

Beskyttelsesbriller – som de også kaldes – er til for at øge sikkerheden på arbejdspladsen, og for at forhindre øjenskader som følge af arbejdsopgaver og -omgivelser. På mange arbejdspladser er det et krav at være iført beskyttelsesbriller, da andet ikke ville være forsvarligt.

Sikkerhedsbriller adskiller sig fra almindelige briller på mange områder. Hvis almindelige briller yder ikke den nødvendige beskyttelse i en arbejdssituation, skal beskyttelsesbriller i stedet tages i brug.

Derfor skal du benytte sikkerhedsbriller

Kort sagt skal sikkerhedsbriller benyttes, når det vil være uforsvarligt at lade være. Har du ikke sikkerhedsbriller på i en situation som kræver det, kan du risikere permanente øjenskader. Dette kan dog heldigvis undgås ved at anvende beskyttelsesbriller.

Der er mange forskellige områder hvor sikkerhedsbriller bør benyttes. Afhængigt af hvilken type arbejde der er tale om, vil du kunne få brug for forskellige typer sikkerhedsbriller. Der er nemlig forskel på at skulle beskyttes mod eksempelvis dråbe-partikler, metalsplinter eller stråling.

Hvilken type beskyttelsesbriller du får brug for, kan du finde frem til ved at vurdere hvilke risici der er forbundet med det arbejde du skal udføre. Fælles for alle sikkerhedsbriller er dog, at de skal leve op til de gældende lovkrav. At vælge sikkerhedsbriller, som er reguleret af gældende lovkrav, er din garanti for at have øjenværn, som yder den nødvendige beskyttelse.

Sådan vælger du de korrekte sikkerhedsbriller

Hvilke sikkerhedsbriller man bør vælge, kommer altså an på hvad de skal værne mod. Når du skal vælge sikkerhedsbriller, skal du have fat i et par briller, som egner sig specielt til det formål, du skal bruge dem til. Derudover er det vigtigt at vælge briller, som er komfortable. Beskyttelsesbrillerne skal ikke være til gene, og skal derfor sidde behageligt.

Umiddelbart kan det måske lyde som en større opgave at vælge de korrekte sikkerhedsbriller. Heldigvis kan du finde et stort udvalg af sikkerhedsbriller online. På sikkerhedsgiganten.dk finder du sikkerhedsbriller til ethvert formål. Køb sikkerhedsbriller her hos SikkerhedsGiganten, og vær korrekt beskyttet med godkendt øjenværn.

Har du lyst til at lære mere om sikkerhedsbriller og gældende regler på området, kan du se regler for sikkerhedsbriller her, og blive klogere på hvordan du vælger det korrekte øjenværn.