Sådan gør du din bolig mere urban – 5 tips

Gør du med storbydrømme, når det kommer til din boligindretning? Kigger du misundeligt på de urbane loftlejligheder i mode- og boligbladene? Hvis svaret er ja, så kan du godt begynde at smile. For her får du nu 5 gode tips til at forvandle dit hjem til en trendy urban bolig.

1. Et åbent rum er første skridt til en urban bolig

Enhver trendy New yorker lejlighed med respekt for sig selv vil have en åben distribuering – selv hvis der ikke er tale om særligt store lejligheder. Hvis din bolig ikke har mange forstyrrende vægge, så er du nemlig allerede godt på vej. En mere radikal løsning til boliger med mange rumopdelinger kunne selvfølgelig være, at fjerne et par vægge, så rummet virkelig kan åbne sig op. Du skal naturligvis blot sørge for, at der ikke er tale om bærende vægge.

2. Udsatte murstensvægge er det andet skridt til en urban bolig

En af de mest karakteristiske måder at skabe en urban bolig på er, at lade dine murstensvægge stå frem i al deres råhed. Denne løsning kræver naturligvis, at din bolig rent faktisk har murstensvægge. Hvis dette er tilfældet, så kan du nu enten vælge at lade blot en enkelt væg vise de rå mursten og lade de andre forblive hvide; eller også kan du gennemføre looket på alle væggene i din bolig. Et alternativ til folk uden murstensvægge kunne f.eks. også være, at lade den rå beton i din bolig stå frem helt uden vægmaling. Ved at fremvis rå beton kan du nemlig få det samme rå industrilook som med murstenene.

3. Blandede møbler er tredje skridt til en urban bolig

At blande møbler fra vidt forskellige stilarter er en af hovedingredienserne til at få en perfekt urban bolig. Prøv f.eks. at kombinere din nye sofa, farmors kommode og den klassiske designer lænestol. Denne kollision af stilarter virker nemlig overraskende godt, hvis man er ude efter at skabe en boheme inspireret urban bolig. Ved at benytte dig af dette trick, så vil du oven i købet give din bolig et utroligt personligt look, der vil være vanskeligt at efterligne.

4. Seje accessories er fjerde skridt til en urban bolig

Nu hvor din urbane bolig virkelig er ved at tage form, så er det nu på tide at give indretningen et ekstra pift. Sørg derfor at dine bøger vises flot frem i en indbygget bogreol, og at du ikke skjuler din gourmet kaffemaskine eller køkkenmaskiner i stål. Dette vil nemlig pege stemningen i boligen i en langt mere urban retning. Hvis du har en racercykel, så bør du også hænge den på væggen i din entré.

5. Kunst eller grafisk design på væggen er femte skridt til en urban bolig

Sidst men ikke mindst, så kunne det være en glimrende idé at investere i noget kunst til væggene. Det behøver naturligvis ikke være dyre oliemalerier. Du kommer nemlig også langt ved at investere i nogle flotte plakater eller kunsttryk. Find nogle unikke og kreative illustrationer eller grafisk design, og få dem indrammet. Du kunne eventuelt også lave din helt egen gallerivæg, der vil kunne tage pusten fra alle dine gæster og samtidigt give dig en unik urban bolig.