Muld-guiden: Sådan vælger du det helt rette muld

Det er vist ingen hemmelighed at rigtigt mange sjællændere (og danskere helt generelt) er utroligt haveglade. Det kræver nemlig blot den mindste smule gode vejr, og de sjællandske baghaver vil nu summe af aktivitet. Hvis du er medlem af dette selskab,så kommer du muligvis i langt bedre humør når du hører ordet muld. Muld er nemlig dine planter og bedes bedste ven, men muld kan faktisk meget mere end blot give din have de allerbedste betingelser for at blive rigtig smuk. Når dette så er sagt, så findes der dog en hel del forskellige slags muld på markedet i dag; så hvilken type muld skal du så vælge? Læs videre her, og få svaret.

1. Harpet muldjord – perfekt til hullet i haven

Hvis du f.eks. ønsker at fylde et grimt hul i baghaven, så bør du bestemt overveje at anskaffe dig noget harpet muld. Harpet muld er nemlig både ideelt til opfyldning, men såmænd også til at lave om på selve din haves form. Du kunne f.eks. bruge den til at lave smukke bakker i baghaven eller endda hæve hele molevitten.

2. Havemuld – den klassiske muld

Havemuld har været en fast bestanddel af mange danskeres havearsenal i efterhånden mange år, og dette er bestemt også til at forstå. For med havemuld kan du nemlig for en billig penge give dine planter, bede, hække og buske al de næringsstoffer de har brug for, så de kan stortrives hele året rundt. Et perfekt allround valg. Og hvis dette ikke dækker dine behov, så kan havemulden oven i købet også fås i en ekstra potent udgave – der passende nok kaldes for supermuld.

3. Boldmix – en græsplæne i landsholdskvalitet

Som navnet antyder, så vil du ved at købe noget boldmix få en muld der er perfekt egnet til græsplæner – og mere specifikt fodboldbaner. Denne type muld vil nemlig forhindre ukrudt på plænen, så man altid har et 100% ukrudtsfrit spilleareal. Men boldmix begrænser sig dog ikke kun til fodboldbanen. Du kan nemlig sagtens også bruge den på plænen derhjemme, og opnå de samme flotte resultater som på stadion.

4. Filtermuld – til dig der ønsker god afdræning

Filtermuld er endnu en muld til græsplæner, der især er effektiv når det kommer til afdræning af den alt for hyppige danske regn. Der er jo ikke meget ved at regnvandet siver ned i din kloak, hvis du med lidt filtermuld nemt kan undgå dette potentielt dyre problem.

5. Taghavemuld – små oaser på storbyernes tage

Sjælland er klart det mest befolkningstætte område i Danmark – og især i hovedstaden – hvor det efterhånden er ved at blive et almindeligt syn at se flotte taghaver på byens etagebygninger. Hvis du som københavner også drømmer om din helt egen taghave, så er taghavemuld lige præcis dit produkt. For med denne muld giver du ikke blot dine tagplanter de bedste vækstbetingelser; du får nemlig med taghavemuld et produkt der får regnvandet til at sive langsommere ned i bygningens kloak. Du kan derfor finde taghavemuld, og selvfølgelig alle de andre typer muld i denne artikel på Grusogaffald.dk.