Juletiden nærmer sig: Kig forbi, og besøg de forskellige julemarkeder i København

Man kan efterhånden tydelig mærke julestemningen i København. Med duften af gløgg, æbleskiver, gran og brændte mandler, som spreder sig i de københavnske gader, kan man ikke undgå at komme i julehumør, også selvom vi stadig er i november. Med til den tendens spiller julemarkederne selvfølgelig en kæmpestor rolle, eftersom julemarkeder mere og mere fylder de populære gader. Det gælder ikke kun København, men også alle de andre storbyer. Bare det at gå i Nyhavn og på Kongens Nytorv i København, der ligger lige ved siden af, vil man kunne opleve hele to julemarkeder. Selvom julemarkederne måske bliver betegnet som de samme, så er julemarkederne langt fra ens. For boderne, personalets udklædning, julemarkedernes udsmykning, udbud af mad og godter er vidt forskellige fra marked til marked. Og det er det, der er med til at gøre julemarkederne fantastiske. For der er ikke to julemarkeder, som er ens.           

Hvor stammer julemarkedskonceptet fra? 

Julemarkedskonceptet stammer ikke fra Danmark, men faktisk fra landene lidt længere sydpå. For i Tyskland, Østrig, Norditalien og Frankrigs østlige regioner kan man finde de tidligste spor af julemarkeder, som stammer helt tilbage fra den sene middelalder. Altså fra de tysktalende egne i Europa. Og selvom vores julemarkeder begynder at blive mere inspireret fra udlandet med tyske pølser og glühwein, kartoffeltwistere fra Sydkorea og donuts fra USA, så rummer julemarkederne oceaner af hygge, gaveinspirationer og madtilbud, som er for enhver smag. Og det er lige præcis det, som julemarkederne skal rumme. Noget for enhver smag. Og der er det lige meget, om det gælder den søde tand, det salte køkken eller gavemulighederne. Det er samtidig også med til at sørge for, at julemarkeder adskiller sig fra hinanden, og oplevelserne kan variere blandt julemarkederne.     

Turistkørsel i Danmark

Er der en ting, VIKINGBUS kan, så er det at tilbyde Danmarks bedste turistkørsel. Uanset antallet af gæster og hvor henne i landet, man ønsker at bliver transporteret, er VIKINGBUS det helt oplagte valg. For med tilpasset indretning og et stort udvalg af busser, samt alt tænkeligt udstyr, kan det kun gå hen og blive en behagelig rejse. En rejse, som kan starte med en tur hos de forskellige julemarkeder i København. Udover, at ethvert behov bliver dækket, besidder VIKINGBUS et meget kompetencerigt personale, der overholder alle sikkerhedsforanstaltninger og miljøregler. Og det er det, der er kendetegnet ved god turistkørsel. Der skal være orden og styr på sagerne.                    

Julemarkeder i København

Der er ikke det sted, VIKINGBUS ikke kan transportere sine gæster hen til. Det skulle lige være til månen, men så er det godt, at man kan opleve julemarkederne på jorden. Og dem er der mange af. Så at leje en turistbus, hvis man er en større gruppe mennesker og vil opleve flere julemarkeder på en dag, lyder ikke som den dårligste ide. De mest oplagte julemarkeder, man kan opleve i København med bus lige nu, er:

 

  • Ved Kongens Nytorv, fra d. 4. november til d. 22. december.
  • I København Zoo, fra d. 19. november til d. 1. januar. 
  • På Højbro Plads, fra d. 4. november til d. 21. december. 
  • Ved H.C. Andersens Julemarked, fra d. 17. november til d. 21. december. 
  • I Tivoli, fra d. 19. november til 31. december. 
  • På Bakken, fra d. 25. november til 22. december. 
  • På Christiania, fra d. 9. december til 20. december.