Fordele og ulemper ved leasing af bil

Leasing vinder mere og mere frem i Danmark, og der er også rigtig mange fordele ved at vælge leasing fremfor at købe din bil. Men ligesom med alt andet er der også ulemper ved leasing, og vil du gerne opveje fordelene og ulemperne ved leasing, får du overblikket her.

Få fleksibilitet og budgetsikkerhed gennem leasing

Fordelene ved leasing er mange, og der er faktisk fordele, der kan gavne langt de fleste mennesker. For det første kan du få din drømmebil til en god pris. Du undgår at skulle tage et dyrt billån, fordi du betaler en månedlig ydelse, der dækker prisen for at køre i bilen i en periode. Og med operationel leasing har du også fuldt overblik over, hvad bilen kommer til at koste dig, i den periode din aftale om leasing kører, fordi service og reparationer er inkluderet i den månedlige ydelse. Når du er færdig med operationel leasing af en bil, afleverer du den blot tilbage til din leasingudbyder, og så er du fri til at lave en ny aftale om leasing. Det giver dig fleksibilitet til at skifte bil med et par års mellemrum, hvis du har brug for det.

Du kan også vælge sæsonleasing, hvis du for eksempel har udset dig en lækker sportsvogn til at køre i om sommeren, og der skal du udelukkende betale for den i de måneder, hvor du rent faktisk bruger den. Det giver dig også en større frihed.

Kun enkelte ulemper ved leasing

Som du kan læse dig til, er der rigtig mange fordele ved leasing, men der er selvfølgelig også ulemper. Den største ulempe ved leasing er dog, at du i langt de fleste tilfælde blot låner bilen og egentlig bare betaler for brugsretten til bilen i en periode. Det betyder også, at du oftest ved leasing skal aflevere bilen tilbage, når leasingaftalen udløber. Du kan dog også vælge finansiel leasing, der svarer lidt til at købe bilen på afbetaling, fordi du køber bilen af din leasingudbyder, når aftalen slutter, men til gengæld betaler du også selv for vedligeholdelse og reparationer af bilen undervejs i leasingperioden. Har du pengene til at købe en bil selv, så kan det også blive dyrere for dig i længden med leasing i stedet for at eje, især hvis du ikke har lyst til at skifte din bil så ofte. Det gælder altså om at opveje fordelene og ulemperne, inden du vælger, og vil du vide mere om både fordele og ulemper, så læs mere her.

Find en god løsning til leasing hos Agilease

Vil du gerne have en leasingaftale, der er lavet, så den passer til dig, eller er der en særlig bil, du altid har drømt om, så kan Agilease hjælpe dig med leasing. De udbyder letbrugte premiumbiler til leasing, og de har både erhvervsleasing og privatleasing. På deres hjemmeside agilease.dk kan du læse mere om de forskellige typer leasing samt se udvalget af biler, som Agilease har stående lige nu.