Flere og flere nabostrider ender i retten

Nabostridigheder er efterhånden et stigende problem her i Danmark. Hvor mange tidligere løste problemet over en øl eller kop kaffe, ser vi i langt højere grad at nabostrider og hævd sager løses af advokater frem for naboer.

Er det kommet så vidt at du og din nabo slet ikke kan blive enige, så kan en advokat med speciale i hævd være vejen frem. 

Du har her brug for en advokat som rådgiver og vejleder inden for nabostridigheder. Husk på at det vigtigste job for din advokat er først og fremmest prøve at nå til enighed med din nabo, således at en mindelig løsning opnås. 

Hvis dette overhoved ikke kan lade sig gøre, vil du i mange tilfælde være nød til at gå videre med sagen. 

Husk dog på at ikke alle nabostridigheder nødvendigvis skal afgøres i retten. F.eks. hvis der er en tvist omkring hvor skellet mellem din og naboens ejendom ligger, så vil en landinspektør i mange tilfælde kunne træffe en afgørelse om dette. Hvis uenigheden omhandler et hegn eller en hæk der er placeret mellem jeres ejendomme, så kan i tage sagen på i det kommunale hegnssyn. Hvis jeres uenighed ikke falder ind under en af disse kategorier, så vil næste skridt typisk være at tage fat en i advokat med specielle i nabosager eller hævd og få sagen indberettet for retten. Husk at hvis du har retshjælp i din forsikring, er der en chance for at de måske dækker udgifterne.

Find en advokat med speciale i hævd sager


Hvornår er det nødvendigt med en advokat i nabosager?

Der er flere tilfælde hvor det kan være en god ide at få en advokat med speciale i hævd sager med på råd. F.eks. i forbindelse med salg af ejendommen, så det få stor indflydelse på prisen hvis skellet står en halv meter forkert. Ellers hvis dig og din nabo er blevet så uenige at i ikke længere kan tale sammen, så kan det være en rigtig god ide at lade tingene køre igennem en advokat. 

Husk dog på at en advokat ofte er sidste løsning, og kan dig og naboen løse stridigheden over en kop kaffe er dette næsten altid en langt bedre løsning. Husk at et godt naboskab ofte er mere værd en et par meter ekstra jord.

Find en lokal Advokat i Aalborg


Hvorfor ender flere hævd og nabosager i retten?

En af de største grunde til at vi ser flere sager i retten nu om dage, er at folk står mere fast på hvad der er deres. Hvor man førhen måske nemmere kunne leve med at naboens hegn gik 10cm ind over din grund, er dette nu noget som faktisk er et problem og et problem som man ønsker at gøre noget ved. For mange vil det måske virke helt tåbeligt at flytte sit hegn 5-10 cm, især hvis det står et sted hvor det overhoved ikke genere naboen. Og slår naboen så på sin ret til at du skal flytte hegnet har du valget imellem at bruge en halv dag på at flytte hegn og grave planter op, eller at hyre en advokat og gå videre med sagen. En måske lidt nemmere løsning var at betale naboen for at bruge lidt af hans grund, ofte vil dette være en både nemmere og billigere løsning end at løse problemet i retten.