Ejer du en Massey Ferguson 65? 5 tips til vedligeholdelsen

Hvis du lige har købt dig en flot Massey Ferguson 65, som du skal til at i gang med at restaurere, så kan du godt begynde at glæde dig. At restaurere eller vedligeholde en MF 65 med de rigtige MF 65 reservedele er nemlig en af de helt store fornøjelser ved at have en veterantraktor. En MF 65 vil nemlig ikke kunne fungere optimalt, hvis den ikke vedligeholdes eller restuareres på den bedst tænkelige vis. Af denne grund bør du derfor læse videre her. For her får du nemlig 5 tips til at give din Massey Ferguson 65 den vedligeholdelse den fortjener for mange flere års problemfri kørsel.

1. Klar jobbet selv

Selvom det kan være fristende bare at sende din MF 65 afsted til en specialist for at få den restaureret med MF 65 reservedele, så kan denne strategi dog ikke anbefales. Det er nemlig ikke en økonomisk rentabel strategi at sende traktoren ud i byen for at f.eks. udskifte bremserne. Klar i stedet jobbet selv. Du vil desuden blive overrasket over, hvor sjovt det egentlig er at pille og skrue ved din 65’er – og så vil du typisk kun have brug for det allermest almindelige værktøj til at klare opgaven, så der vil ikke være brug for indkøb af specialværktøj.

2. Olieskift

Selvom der ikke decideret er tale om MF 65 reservedele, så bør du som det første når du får din ”nye” Massey Ferguson ind i garagen skifte olien. Tag blot et par engangshandsker på, tag proppen af olietanken og lad den gamle olie dryppe ned i en beholder. Efter dette fyldes der blot ny olie i tanken. Sørg dog for at holde dig fra syntetiske olier. En gammel traktor vil nemlig ikke kunne håndtere disse moderne olietyper. Skift samtidigt olien i gearkassen, der desværre ofte er blevet forsømt af de tidligere ejere.

3. Juster eller udskift bremserne

Bremsesystemet er endnu et kritisk punkt hos veterantraktorer, der desværre ofte bliver forsømt – og især hvis MF 65’eren kun er blevet brugt lejlighedsvist. Hvis dette er tilfældet, så vil bremserne i bedste fald typisk have brug for at blive justeret, og i værste fald have brug for en udskiftning. Men hvis du ønsker at være 100% sikker, så kan det dog anbefales at du køber nogle nye MF 65 reservedele til dine bremser. Køb MF 65 reservedele.

4. Udskift eventuelle defekte ledninger

Som en vigtig del af den rutinemæssige vedligeholdelse af din MF 65, så er det vigtigt at du med jævne mellemrum tjekker traktorens elektriske system. De fleste veterantraktorer vil nemlig typisk have mindst ét problem i deres elektriske systemer, og dette gælder også for din MF 65. det kan derfor klart anbefales, at du udskifter samtlige ledninger i din nye traktors elektriske system med nogle spritnye MF 65 reservedele. På denne måde vil du nemlig være sikker på, at alting spiller helt som det skal mht. det elektriske system.

5. Maling

Til sidst bør du afslutte restaureringen med et flot lag ny maling på traktoren. Og her anbefales det at begynde med en grunder (f.eks. en epoxygrunder), og efterfulgt af et yderligere lag grunder. Afslut med at sprøjte den endelige slutfarve på traktoren med en lavtryks sprøjtepistol, så du undgår dryp.