4 tips til at vælge den rette støversugerslange

Rigtigt mange af os er slet ikke klar over, at en støvsugerslange rent faktisk kan udskiftes. Vi vælger i stedet at investere vores hårdt optjente sparepenge i en splinterny støvsuger. Men dette er jo netop slet ikke nødvendigt. Støvsugerslanger kan nemlig sagtens købes særskilt, og der findes endda visse forhandlere der har specialiseret sig i denne essentielle reservedel. Og i sidste ende er der jo ingen grund til at smide penge direkte ud ad vinduet på en ny støvsuger, hvis det blot drejer sig om en ny slange. Men hvordan vælger man så den rette støvsugerslange. Læs videre her, hvor du får 4 tips til at vælge den rette støvsugerslange.

1. Kontroller din støvsuger mærke

Støvsugerslanger er produceret til at skulle passe til specifikke støvsugermærker. Så det allerførste du selvfølgelig skal gøre, er at finde ud af hvilket mærke din støvsuger har. Dette kan typisk gøres ved at tage et kig på den medfølgende manual, der fulgte med din støvsuger da du i sin tid købte den. Men oftest vil det faktisk være tilstrækkeligt at tage et hurtigt kig på selve maskinen. Langt de fleste støvsugere vil nemlig skilte med hvilket mærke støvsuger der er tale om direkte på maskinen.

2. Kontroller hvilken model

Nu hvor du kender dit støvsugers mærke, så skal du hernæst finde ud af hvilken model der er tale om. Hvert eneste mærke vil nemlig have adskillige modeller, der hver især kræver deres helt specifikke reservedele og støvsugerposer. Dette punkt er en smule mere kompliceret end blot at kende støvsugerens mærke, så det er på dette tidspunkt med at holde tungen lige i munden. For hvis du tager fejl af din model, så vil din nye støvsugerslange nemlig ikke passe til maskinen.

3. Find en pålidelig forhandler

Det næste du skal gøre er naturligvis at finde et sted, hvor du kan bestille din nye støvsugerslange. Og her vil det absolut være en fordel at bestille slangen på nettet. Der er nemlig et par væsentlige fortrin ved at bestille online fremfor i en fysisk forretning. Ved at bestille på nettet, så vil du nemlig oftest kunne finde et langt større udvalg, hvilket især er relevant hvis du ejer en støvsuger af mere sjældent mærke. Derudover vil der typisk også være en større chance for at en webshop vil have den ønskede støvsugerslange på lager. En webshop er jo nemlig i bund og grund kun en lagerbygning, og vil derfor ofte have mulighed for at have langt flere produkter liggende klar til afsending. Sidst men ikke mindst, så vil du næsten altid også kunne spare penge på din nye støvsugerslange ved at shoppe online. En webshop slipper jo nemlig for at betale husleje til en fysisk butik, hvilket selvfølgelig gør det muligt at sælge varen en smule billigere.

4. Vælg den rette støvsugerslange til netop dine behov

Det allersidste du skal gøre, er selvfølgelig at vælge den type støvsugerslange, der bedst vil kunne dække dine behov; og her vil du typisk have de følgende valgmuligheder at vælge imellem originale, universelle (et mere prisvenligt alternativ) eller endda skræddersyede støvsugerslanger, der sælges i metermål (f.eks. til folk der har brug for en ekstra lang støvsugerslange).