3 tips til at finde din helt egen street tøjstil

Det er efterhånden 40 år siden at streetwear så dagens lys for første gang. Det hele startede i undergrunden hos de forskellige subkulturer (dengang et splinternyt fænomen), såsom skater-, surfer- og hiphop-kulturerne. Disse subkulturer anvendte først og fremmest deres tøjstil til at identificere deres tilhørsforhold til deres gruppe, men på samme tid også til at udtrykke deres individualitet. Der er sket meget siden disse dage, og streetwear er nu virkelig blevet en del af mainstream kulturen. Men hvordan sammensætter du så din egen streetwear tøjstil? Her er tre tips.

Brug Instagram til at finde inspiration

Streetwear nyder i disse år en hidtil uhørt popularitet, og dette skyldes i høj grad de forskellige ”influencers” på Instagram – der jo netop bærer det sejeste nye streetwear. Det lyder måske en kende selvmodsigende, når det kommer til at definere din personlige street tøjstil ,men ikke desto mindre er det en rigtig god idé at holde godt øje med disse personer. Du vil nemlig på denne måde kunne få en god fornemmelse for hvilken retning streetwear moden bevæger sig i. instagram er desuden også et rigtigt godt sted at lære nye streetwear mærker at kende. Brug derfor appen til at spotte tendenser for derefter at give dem et personligt twist.

Invester i det grundlæggende

Når det kommer til streetwear, så findes der ganske enkelt visse stilarter som du på ingen måde vil kunne komme udenom. Her tænkes der f.eks. på jeans, hættetrøjer, t-shirts, træningsdragter eller træningssko, der netop er perfekte til at matche med stort set enhver anden stilart. Disse er nemlig grundlæggende beklædningsgenstande, der nok aldrig vil forsvinde. Ved at anskaffe dig nogle af disse beklædningsgenstande, så er det nu med at give dit look en personlig drejning.

Gør dit streetwear til dit eget personlige udtryk

Med disse beklædningsgenstande i dit arsenal, så kan du nu tilføje genstande til din tøjstil, der er moderne lige nu og her. Dette vil nemlig give dig et langt større modemæssigt spillerum til virkelig at lege med stilarterne, og dermed give din tøjstil et langt mere personlig præg. For de grundlæggende streetwear beklædningsgenstande er nemlig ikke det allermest unikke i verden, idet gud og hvermand har mindst én af disse genstande i skabet. Det handler derfor om at kontrastere disse tøjgenstande med noget unikt. Dette kan f.eks. gøres på følgende manér:

  • Leg med farverne: tilføjelsen af farver er en af de absolut bedste måder at give din street tøjstil et personligt touch. Gå derfor efter anderledes farver, som oftest ikke vil kunne ses på strøget. Du skal blot ikke gå over gevind med farverne, idet man ellers hurtigt kan komme til at ligne en cirkusklovn.
  • Accessories: anskaf dig nogle seje accessories, såsom en kasket, rygsæk, halstørklæde eller hipbag. Dette er nemlig en fantastisk enkel måde, at tilføje lidt liv til din tøjstil – og så er kombinationsmulighederne oven i købet nærmest uendelige.
  • Anderledes kombinationer: sidst men ikke mindst, så bør du prøve at kombinere din street tøjstil på kreative og anderledes måder. Brug din fantasi, så du ikke ved et tilfæde møder en person på gaden med præcis den samme mundering som dig selv.