3 gode råd til at finde den helt rette tavle

På trods af den store digitalisering herhjemme og på verdensplan, så er tavler stadigvæk en rigtig populær løsning på landets mange kontorer, foreninger og ikke mindst i køkkenet eller entréen derhjemme. Og det er der faktisk en hel del gode grunde til. En tavle er nemlig en rigtig effektiv måde, at formidle vigtige oplysninger på  – både indendørs og udendørs. Men hvilken tavle passer så bedst til netop dit formål? Tag f.eks. et kig hos display.dk, hvor du på overskuelig vis kan blive en hel del klogere på de mange forskellige modeller.

Tavlestørrelser

Tavler kommer i en lang række størrelser, former og designs, der gør det nemmere at finde den helt perfekte tavle til dit formål. Uanset om det drejer sig om en klassisk skoletavle til kridt, en filt- eller korktavle, en glastavle eller måske endda en magnetisk tavle, så vil du ganske nemt kunne finde en given model i præcis den rette størrelse. Størrelsen på en standard tavle vil typisk enten være:

  • 60×40 centimeter.
  • 90×60 centimeter: dette er langt den mest populære størrelse.
  • 120×90 centimeter.

Hvor der er regler, så er der selvfølgelig også undtagelser. F.eks. vil størrelserne variere langt mere, når det kommer til den klassiske skoletavle – der netop også findes i en lang række mere ualmindelige størrelser. Når dette så er sagt, så vil det nu være på sin plads at komme lidt nærmere ind på hvad du mere specifikt skal tage med i dine overtagelser, når du skal vælge ny tavle. Her er derfor 3 gode råd til at vælge ny tavle.

1. Vælg den korrekte størrelse

En tavle skal naturligvis have den rigtige størrelse til formålet. Hvis du f.eks. skal bruge tavlen til et møde på kontoret eller som opslagstavle på en uddannelsesinstitution, så vil det nok være bedst med en større tavle. Hvis tavlen i stedet skal bruges derhjemme eller på bordet, så vil det nok være en bedre løsning at vælge en mindre model.

2. vælg den rigtige tavle

Hernæst bør du beslutte dig for, hvilken tavle du rent faktisk har brug for. Hvis du f.eks. planlægger at hænge opslag på papir op på tavlen, så vil det bestemt ikke være en ringe løsning at vælge en praktisk magnettavle. Dog er dette selvfølgelig ikke den eneste metode. Du kunne f.eks. også vælge en kork- eller filttavle, hvor du helt enkelt kan hænge dine opslag op med en tegnestift eller endda velcro. Du kunne oven i købet også vælge en whiteboard-tavle, så du hermed slipper for at skulle hænge noget som helst op. Du kan nu i stedet blot nøjes med at skrive dine opslag med en whiteboard marker. Find den rette tavle her, hvis du trænger til lidt inspiration til at finde den rette tavle.

3. Har du brug for en mobil tavle?

Hvis du skal bruge din tavle på f.eks. kontoret, så vil det bestemt ikke være en dårlig løsning at vælge en tavle der er mobil. Der vil jo ofte afholdes møder i skiftende lokaler, og det vil derfor være en rigtig god idé nemt at kunne medbringe tavlen til de forskellige møder.