14K vs. 18K guld smykker. Hvilken skal du vælge?

Er 18K bedre end 14K? Hvad er den reelle forskel mellem 18K og 14K guld?

 

Guld er det mest populære metal, der bruges til smykker. Da det er det mest formbare da den er meget blød. legeringen tilføjes, så den kan forvandles til noget mere holdbart. Men hvor meget legering der er lagt i hvert stykke, er det svært at sige.

Heldigvis var juvelerer i stand til at udtænke en måde at kategorisere guld efter dets legeringsindhold.

Det er her 18K guld og 14K guld kommer i spil.

 

“K” står for Karat. Det refererer til procentdelen af ​​guld, der er til stede i et bestemt stykke. En Karat er 1/24 del eller 4,1667 procent af guldets renhed. Således betyder en 24K guldhalskæde for eksempel, at den er lavet af rent guld. Du kan se et flot udvalg af guldsmykker hos Viclara.

 

Hvad er forskellen mellem 14k og 18k guld?

Guld procent

18K og 14K guld er blandt de mest populære valg inden for ædelmetaller. Den største forskel mellem dem er guldprocenten. 18K guld betyder, at det er lavet af 75% guld og 25% legerede metaller, mens 14K guld er lavet af 58% guld. Disse legerede metaller kan omfatte sølv, kobber, nikkel og palladium. Du vil også bemærke farveforskellen mellem 14K og 18K guld. Smykker lavet af 18K guld har en rig gul farve, mens smykker lavet af 14K har en lysere tone på grund af de tilføjede legeringer.

 

Holdbarhed

14 karat guld holdbarhed

Da 14K guldsmykker har mere legeringsindhold, har de en tendens til at være hårdere og mere holdbare. På grund af sin styrke er 14K almindeligvis brugt i detaljerede ringe, såsom forlovelsesringe. For eksempel vil det at have et stærkt metal til fatninger sikre, at diamanten bliver på plads. For vintage stykker er 18K guld mere ønskeligt. Det skyldes, at dette metal ridser på en måde, der sikrer en patina (oxidation af metaller, der giver smykkerne en rustik flair).

 

Livsstil

14k og 18k guld til livsstilen

Er 18K guld bedre end 14K guld? Ikke rigtig. Du kan se, dit valg vil afhænge af så mange faktorer, inklusive din livsstil. Udviser styrke og modstandsdygtighed, smykker med 14K guld er et godt valg for folk, der har en aktiv livsstil eller dem, der arbejder med deres hænder. Den er også ideel til hverdagsbrug. Hvis du kun kan lide at bære fine smykker ved særlige lejligheder eller vigtige begivenheder, er sarte smykker lavet af 18-karat guld en god investering. Selvom de er mere skrøbelige, er disse stykker unægteligt fantastiske.

 

Hvad er bedre for din hudtone og følsomhed? 14 karat eller 18 karat guld?

14k vs. 18k guld: hvilket er bedre for huden

Guldmetaller kommer i forskellige farver, såsom gul, hvid og rosa guld. Hvidt og gult guld er blandet med andre metaller for at gøre dem robuste. Hvidguld er bevidst blandet med metaller, der giver dem en hvidlig farve, såsom nikkel. På den anden side indebærer det at skabe gult guld at bevare metallets naturlige farve så meget som muligt. Forskellen mellem 14K og 18K gult guld er så subtil med hensyn til udseende. Begge laver fantastiske smykker. At vælge metaller efter farver handler mere om personlige præferencer eller hvad folk synes, der passer bedst til dem. Det gule guld ser dog ud til at passe perfekt til varme hudtoner. De passer også godt sammen med jordiske ædelstene og sten farvet i brun, orange, gul og turkis. Hvidguld ser godt ud med køligere hudtoner og livlige sten som pink, rød og blå. Så hvis du tøver med, om du vil købe en rød rubinring lavet af guld, skal du helt sikkert gå videre.

 

Igen, vælg det stykke, der får dig til at smile. Farver bør ikke være noget, du skal bøvle med. Når alt kommer til alt, hvem elsker ikke variation i deres samling? Med hensyn til hudfølsomhed, hvis du er tilbøjelig til allergi, er det bedre at vælge guldstykker med højere karat. Bemærk, at jo lavere Karat, jo mere legeret metalindhold har smykkerne. Nikkel, især, er en type legering, der normalt forårsager hudallergi. Hvis du køber en 14K guld, skal du vælge gult eller rosa guld, da de normalt ikke indeholder nikkel.

 

Værdi

Da 14K indeholder mindre guld end 18K, er det også mere overkommeligt. Men mange andre ting påvirker prisen på smykket. For eksempel, hvis du køber en forlovelsesring, og du vælger en større rund diamant med et 14K guldbånd, skal du forvente at betale mere for den end en 18K version med en mindre sten.

 

18K guld: Fordele og ulemper

Da 18K har en højere mængde guld, giver det en rigere, mere levende farve. Det gør den så delikat og udsøgt fantastisk. Hvis du leder efter smykker med den mest sande guldfarve, så gå efter 18K. En anden fordel ved 18K guld er, at de er mindre tilbøjelige til at udløse hudsygdomme såsom allergi. Dens største ulempe er dog holdbarheden. Det er ikke en god mulighed for folk, der kan lide at bære deres ædle metaller dagligt eller under fysisk aktivitet.

 

14K guld: Fordele og ulemper

14K tilbyder en fantastisk blanding af renhed og holdbarhed. Derfor er det noget, du kan bruge dagligt. Det er også en fremragende mulighed for detaljerede stykker, inklusive smukke forlovelsesringe, hvor du har brug for et stærkt bånd til at holde diamanten på plads. 14K bruges til omkring 90 % af forlovelsesringene. Det er smukt, holdbart og mere overkommeligt. 14K guld er også en ideel mulighed for evighedsringe. Hvidguld evighedsringe er noget, du helt sikkert vil blive imponeret og gerne vil have.

 

Hvilken er bedst? 14k eller 18k

18K og 14K guld er smukt forskellige. Du kan ikke sige, at den ene er bedre end den anden, fordi de har unikke kvaliteter, der gør dem egnede til bestemte livsstile.

 

Hvilken type guld skal du vælge?

Igen, det afhænger af din personlige præference. Hvis du har en aktiv livsstil, er du bedre stillet med 14K guld. Men hvis du er bekymret for holdbarhed og foretrækker renhed mere, skal du gå efter 18K. Du bør også være opmærksom på andre faktorer såsom farve, liv og hudfølsomhed, når du vælger den type guld, du skal købe. Se et udvalg af smykker her viclara.